Kolejna wariacja na temat sałaty, pieczonego łososia, różowego grapefruita i sosu "balsamico"
Składniki:
- różne rodzaje sałaty
- rukola
- pieczony filet łososia
- różowy grapefruit
- sos miodowo-balsamico:
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka oliwy
- sok z cytryny
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Łososia doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem , pieczemy ok 20-30 min w folii w piekarniku wg tego przepisu. Myjemy sałatę i rukolę, rozkładamy na talerzu, obieramy grapefruita, dzielimy na cząstki, zdejmujemy błonki, rozkładamy upieczonego łososia postrzępionego na kawałki na sałatę. Polewamy sosem miodowo-balsamico. Pyyyszna, lekka, babska przekąska :-)
uwielbiam wszystko co z rukolą ;)
OdpowiedzUsuńwypocznijwpolsce