Czy Wy też czekacie na wiosnę? Ja już nie mogę się doczekać. Skoro za oknem wciąż śnieg, to chociaż
na talerzu niech zagości zielony kolor :-)
Składniki:
- mix sałat ( lodowa, rukola, rzymska, roszponka wg uznania)
- kiełki lucerny
- pomidorki koktajlowe
- pieczony łosoś ok 100 -200 g
- oliwa
- sok z cytryny
- sól, pieprz
- przyprawy do kuchni włoskiej (bazylia, oregano)
Przygotowanie:
Upiecz łososia w folii w piekarniku z tego przepisu. Umyj sałaty, większe liście porwij, możesz też użyć gotowego mixu sałat, dodaj kiełki. Pokrój pomidorki koktailowe na połówki lub ćwiartki, skrop cytryną, oliwą i posyp przyprawami. Upieczonego łososia postrzęp na kawałki i wyłóż na sałatę. Smacznego ! Oby do wiosny! :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz