Kolejny pomysł na kaloryczną przekąskę zimową. Powiedzmy, że jest to moja wersja kanapki Elvisa proponowanej przez Nigellę z masłem orzechowym i bananem. U mnie zamiast masła orzechowego - nutella.
Składniki:
- pieczywo tostowe pełnoziarniste
- nutella
- 2-3 dojrzałe banany
- masło
- toster ;-)
Przygotowanie:
Banany rozgnieść widelcem na pure i podsmażyć na maśle. Pieczywo tostowe opiec w tosterze. Gorące tosty posmarować nutellą i bananowym pure, złożyć dwie kromki i przekroić na skos i zajadać popijając kawą z mlekiem bądź gorącą czekoladą :-) Pyszne i kaloryczne - idealne śniadanie przed szusowaniem na stoku! :-)
Hmmm...musi smakować wybornie! Bombowe sniadanko :)
OdpowiedzUsuńsolidny zastrzyk energii :)
OdpowiedzUsuńZ maslem orzechowym uwielbiam, z nutella jeszcze nie probowalam, ale na pewno to uczynie!
OdpowiedzUsuńMmm pyszne słodkości. Jeszcze lepsze z dodatkiem masła orzechowego :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńUwielbiam tosty na słodko i na pewno wypróbuję Twój przepis. Ostatnio kupiłam sobie na https://duka.com/pl/agd/tostery nowy opiekacz do kanapek za pomocą którego mogę błyskawicznie przygotować swoje ulubione zapiekanki. Takie tosty są idealne na początek każdego dnia i smakują mi zwłaszcza podane razem z poranną kawą.
OdpowiedzUsuń