wtorek, 25 września 2012
Smażone banany z syropem klonowym i lodami
Smażone banany z lodami to jeden z moich ulubionych ekspresowych deserów ;-) wcale nie trzeba piec bananów w piekarniku przez 20 minut. Wystarczy podsmażyć na maśle przez kilka minut z dwóch stron. Można posypać odrobiną cukru trzcinowego i podlać kieliszkiem rumu (ale niekoniecznie). Następnie, gdy banany będą już szkliste i miękkie przekładamy je na talerz. Podajemy z lodami śmietankowymi lub bakaliowymi, całość polewamy odrobiną syropu klonowego. I deser gotowy :-) uwielbiam go - w nocy o północy :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
pycha!
OdpowiedzUsuńdziś właśnie po raz pierwszy podsmażyłam kawałek banana na masełku i powiem jedno- jestem zachwycona! :) Powala minimum pracy przy maximum smaku :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak! :-) może moja kompozycja na zdjęciu nie powala, ale musiałam napisać o tym rewelacyjnym smaku! spróbuj koniecznie z brązowym cukrem lub syropem klonowym - świetnie się komponuje plus jeszcze lody - niebo w gębie! ;-)
OdpowiedzUsuńNie pisz, że można jeść takie rzeczy w nocy, bo jeszcze nie daj Boże się skuszę, a jak zacznę takie rzeczy podjadać nocami, to niedługo w największe spodnie się nie zmieszczę ;) Pyszności :)
OdpowiedzUsuń