Ekspresowa sałatka, idealna na Święta, imprezy sylwestrowe i nie tylko! ;-)
Składniki:
- 2 op. paluszków krabowych surimi
- pęczek świeżego koperku
- 8-10 jajek przepiórczych (mogą też być jaja kurze)
- majonez
- jogurt naturalny
- odrobina oliwy
- sól, pieprz
- 1 ząbek czosnku
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Paluszki krabowe pokroić w pół centymetrowe plasterki, usiekać koperek. Do kubka wlać 1/2 op. jogurtu naturalnego, dodać 3-4 łyżki majonezu, skropić oliwą, 1-2 ząbki czosnku wycisnąć przez praskę, dodać sól, pieprz do smaku, wymieszać dodać koperek i polać sosem pokrojone paluszki krabowe. Dokładnie wymieszać. Udekorować jajkami ugotowanymi na twardo i przekrojonymi na pół ( przepiórcze) lub na ćwiartki (gdy użyjemy jaj kurzych). I gotowe. To wersja podstawowa tej sałatki, dla urozmaicenia można dodać krewetki lub avocado. Smacznego!
Ciekawa sałatka, chętnie wypróbuję
OdpowiedzUsuńPolecam! ;-) szybka i łatwa, a do tego bardzo smaczna, jedna z moich ulubionych! ;-)
OdpowiedzUsuń