wtorek, 27 grudnia 2011

Roszponka z kozim serkiem



Ekspresowa i lekka sałatka z roszponki z dodatkiem serka koziego le palet de chevre , który otrzymałam w prezencie po degustacji "Win i serów" w warszawskim Winarium.

A oto jaki użytek z niego zrobiłam :-)



Składniki:
1 op. serka koziego Le palet de chevre Rians ( 2 krążki w op.)
1/2 op. roszponki
1 op. pomidorków cherry
1 puszka oliwek zielonych z anchovy
dressing :
gotowy sos na bazie octu balsamicznego
lub
ocet balsamiczny, oliwa z oliwek czosnkowa, sól, pieprz,  1 łyżeczka miodu
bazylia

Powyższe składniki rozłożyć na talerzu, pomidorki cherry przekroić na pół, polać sosem balsamico i ... jeść ...  pychotka! ;-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...