czwartek, 5 kwietnia 2012
Mazurek waflowy
Mazurek walfowy - ulubiony przez dzieciaki, to nic innego jak Pyszny pischinger -
po przepis tu - klik, tyle, że wycięty w kształt koszyczka z pisankami.
Warstwę wierzchnią można posmarować masą kajmakową z puszki, lub własną domową. Ja najbardziej lubię - rozpuszczone krówki - należy kupić 500g krówek mlecznych np. z Milanówka i rozpuścić je w kąpieli wodnej z odrobiną mleka i łyżką masła.
Najlepiej najpierw posmarować wszystkie warstwy po kolei, nałożyć na siebie i dopiero wtedy wyciąć kształt koszyczka, jajka lub innego wzoru wielkanocnego.
Moje pisanki udekorowałam polewą czekoladową i żółtym lukrem. Ozdoby wg uznania - najbardziej lubię bakalie - orzechy, migdały, rodzynki, suszona żurawinę, wiórki kokosowe, mielone migdały.
Życzę miłego dekorowania i rodzinnego świętowania! :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wygląda rewelacyjnie!
OdpowiedzUsuń