czwartek, 28 marca 2013

Biała kiełbasa w piwie i musztardzie


Tym razem biała kiełbasa na ostro, po męsku. 





Składniki:
  • ok 600 g surowej białej kiełbasy (ok 8 szt)
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 10-20 dag pieczarek
  • musztarda sarepska ostra
  • 250 ml piwa
  • majeranek, tymianek
Przygotowanie:

Kiełbasę włożyć do naczynia żaroodpornego, posmarować musztardą sarepską, podlać szklanką piwa, obłożyć posiekaną w piórka cebulą, czosnkiem , posypać suszonym majerankiem i tymiankiem. Można dodać pieczarki najlepiej małe w całości. Piec ok 45 min do 1 godziny w 180-190 stopniach. Podawać z pieczywem  i ogórkiem kwaszonym. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...