W mojej kuchni nadal podążamy tropem kibica :-) pozostajemy w barwach narodowych z nutą włoską na cześć dzisiejszego zwycięstwa ;-) .... czyli tiramisu z truskawkami
Składniki:
- truskawki
- serek mascarpone
- 1 żółtko
- 2-3 łyżki cukru
- kilka biszkoptów
- kawa lub mleko do nasączenia biszkoptów
- listek świeżej mięty lub melisy do dekoracji
Przygotowanie:
Wykonanie deseru jest bardzo proste. Najpierw ubijam żółtko z cukrem i stopniowo dodaję serek mascarpone. Mieszam, aż składniki kremu połączą się w jednolitą masę. Przygotowuję szklane pucharki, następnie układam warstwami truskawki, krem i biszkopty zanurzone w kawie, mleku lub kakao (w przypadku przygotowywania deseru dla dzieci). Na wierzchu dekoruję truskawkami i listkami świeżej mięty lub melisy. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. SmaczneGO! ;-)
pyszne, moje smaki zdecydowanie
OdpowiedzUsuń