czwartek, 21 marca 2013

Rukola, łosoś i różowy grapefruit


Kolejna wariacja na temat sałaty, pieczonego łososia, różowego grapefruita i sosu "balsamico"



Składniki:
  • różne rodzaje sałaty 
  • rukola
  • pieczony filet łososia
  • różowy grapefruit
  • sos miodowo-balsamico:
    - 1 łyżeczka octu balsamicznego
    - 1 łyżeczka miodu
    - 1 łyżeczka oliwy
    - sok z cytryny
    - sól, pieprz

Przygotowanie:

Łososia doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem , pieczemy ok 20-30 min w folii w piekarniku wg tego przepisu. Myjemy sałatę i rukolę, rozkładamy na talerzu, obieramy grapefruita, dzielimy na cząstki, zdejmujemy błonki, rozkładamy upieczonego łososia postrzępionego na kawałki na sałatę. Polewamy sosem miodowo-balsamico. Pyyyszna, lekka, babska przekąska :-)


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...