niedziela, 18 grudnia 2011

Śniadanie light - owsianka z jabłkiem i rodzynkami


Płatki owsiane z jabłkiem, to było moje codzienne śniedanie, gdy byłam na letniej diecie. Teraz już nie na co dzień, ale dość często staram się je przygotowywać, nawet moje dzieciaki chętnie je jedzą.

A jak je przygotować?
3-4 łyżki płatków owsianych zalać wodą poprzedniego wieczora (lub rano wrzątkiem), jabłko zetrzeć na tarce i dodać cynamon - to wersja dietetyczna - bez cukru.
Jeśli przygotowuję takie śniadanie dla dzieci, dodaję też łyżeczkę miodu i rodzynki lub pestki słonecznika.
Zajadają się nim jak deserem :-) Smacznego!



1 komentarz:

  1. Uwielbiam :) Ja gotuję płatki na mleku sojowym, wtedy "trzyma" dłużej i jest pyszna.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...